Читај ми

ШЕСТА НЕДЕЉА ВЕЛИКОГ ПРОЛЕЋНОГ СПРЕМАЊА НОВОГ САДА

У оквиру акције „Велико пролећно спремање Новог Сада“, коју је покренуо градоначелник Игор Павличић, већ шест недеља спроводе се бројне активности на пољу очувања животног окружења.
 

Акцији се ове суботе прикључила и Градска управа за социјалну и дечију заштиту организацијом чишћења насеља Велики рит и Бангладеш у којем су, поред екипа ЈКП "Чистоћа", учествовали и становници тих насеља.
Начелница Управе за социјалну и дечју заштиту Вера Гркавац је том приликом истакла да ће уз помоћ градских предузећа уредити ове делове града уз неопходну помоћ самих житеља насеља и том приликом уручила по 50 ланч пакета сваком насељу које је обезебдила Градска организација црвеног крста Новог Сада.

Промоција уређаја за соларну енергију трајала је на Штранду током целог дана, у организацији „Инжењера заштите животне средине“, а у сарадњи са ЈКП „Градско зеленило“ и Канцеларијом за младе Града Новог Сада. Залажући се за енергетски ефикасније понашање и увођење алтернативних извора енергије у свакодневу примену “Инжењери заштите животне средине” и на овај начин су дали свој допринос очувању животне средине. Са грађанима је о предностима коришћења соларне енергије разговарао и директор Агенције за енергетику Града Новог Сада Дејан Ковач.

Када је реч о културном спремању Новог Сада, овог викенда у Дунавском парку Позориште младих извело је представу „Весели музичари“ за малишане из ПУ Радосно детињство који су претходно у шетњи Дунавским парком са инжињером из ЈКП Градско зеленило сазнали занимљивости о парку, као и о томе како да сачувају животну средину.

Нови Сад, 29. јун 2010. године