Читај ми

САСТАНАК ПОВОДОМ ИЗРАДЕ НАЦРТА СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА СПОРТА

Помоћник градоначелника Владимир Стојковић и члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар састали су се са помоћником министра за омладину и спорт Драганом Атанасовим и председником Спортског савеза Србије Александром Шоштаром. Повод за састанак је Нацрт стратегије развоја спорта за период од 2014 -2018. године, коју према Закону о спорту, а на предлог Министарства омладине и спорта доноси Влада Републике Србије. Састанку су присуствовали и проф.др Ненад Ђурђевић, генерални секретар Спортског савеза Србије Дане Корица, члан Управног одбора Спортског савеза Србије Владимир Батез и председник Спортске асоцијације Новог Сада Владимир Шишка.

Представници Града упознали су госте са актуелним стањем у новосадском спорту, пре свега са питањем функционисања и финансирања оних спортских клубова који нису у систему националних савеза, са чињеницом да у Новом Саду постоји велики број спортских клубова и асоцијација и проблемом коришћења спортских објеката. Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар истакао је да Град Нови Сад решава питање управљања школским салама.
- Преузимањем ових објеката у надлежност Града, приоритет би добиле школске секције, у оквиру којих би деца бесплатно могла да се баве спортом, као и они клубови који наступају у највишим ранговима такмичења и који стварају врхунске спортисте - истакао је Предраг Свилар.

Представници Министарства омладине и спорта и Спортског савеза Србије закључили су да се представници локалних самоуправа и спортских клубова са територије целе Србије суочавају са истим проблемима и истакли да је потребно пронаћи заједничко решење, како проблеми не би зависили од воље појединаца.
- Сврха израде стратегије је пре свега да идентификује проблеме, а затим и да понуди решења за системска питања у области спорта - изјавио је проф.др Ненад Ђурђевић.

Нови Сад, 9. април 2013. године