Читај ми

САРАДЊА ГРАДА НОВОГ САДА СА УДРУЖЕЊЕМ КИНЕСКИХ ТРГОВАЦА У СРБИЈИ

Помоћник градоначелника Новог Сада Владимир Стојковић, члан Градског већа за привреду Горан Сечујски и шеф Канцеларије за локални економски развој Оливера Симовић одржали су састанак са представницима Удружења кинеских трговаца у Србији.

Помоћник градоначелника истакао је да постоји много области у којима би се могла остварити сарадња са кинеским привредницима, и да је приоритет Града Новог Сада подстицање привредног раста.

Према речима ресорног члана Градског већа Горана Сечујског Нови Сад интензивно ради на уклањању препрека за долазак заинтересованих инвеститора истичући да Град има одличан гео-стратешки положај да буде центар привредног развоја.

Представници Града упознали су госте са повољоностима које Нови Сад може да понуди инвеститорима, а које се односе на уступање локација и комунално опремање земљишта под повољним условима, а све у односу на број новоотворених радних места и величину инвестиција.

Како је оцењено на састанку Удружење кинеских трговаца може пружити логистичку подршку у областима инвестирања и трговинске размене, и изражена је обострана спремност да се у што скоријој будућности одреде конкретни модалитети сарадње. 

Нови Сад, 7. новембар 2012. године