Читај ми

САРАДЊА ГРАДА НОВОГ САДА И МИНИСТАРСТВА ЗА ЕНЕРГЕТИКУ НА УНАПРЕЂИВАЊУ ЕКОЛОШКЕ И ЕНЕРГЕТСКЕ СЛИКЕ НОВОГ САДА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је министарку енергетике Зорану Михајловић са којом је разговарао о модалитетима сарадње локалне самоуправе Новог Сада и Министарства енергетике на унапређивању стања у тој области.
- Разговараћемо генерално о комуналним проблемима, о заштити животне средине и енергетској ефикасности. Упознаћемо министарку са проблемом  великих дуговања Новосадске топлане, како би побољшали њено пословање, имајући у виду да је почела грејна сезона. Очекујемо подршку овог министарства како бисмо унапредили фукционисање виталних система, а Град Нови Сад је отворен за сарадњу и биће нам драго да, као локална самоуправа, помогнемо у решавању важних питања – истакао је градоначелник Милош Вучевић.
Према речима министарке енергетике Зоране Михајловић интерес Владе Републике Србије је да Нови Сад буде енергетски, али и еколошки ефикасан.
- На састанку ће бити речи о стању животне средине, о депонијама и могућим рециклажним центрима, а верујем да Нови Сад може да буде угоднији за живот, у еколошком и енергетском смислу, за све његове грађане- нагласила је Зорана Михајловић.
Како је најавила министарка у наредном периоду биће покренуто решавање проблема у Новом Саду, пре свега  везаних за рад Новосадске топлане, која је, како је објаснила, већ добила од Робних резерви довољне количине мазута за грејну сезону, међутим, додала је, жеља Владе је да се проблеми системски решавају, и да се идуће године не понове.

Нови Сад, 24. октобар 2012. године