Читај ми

САНАЦИЈА САОБРАЋАЈНИХ ПОВРШИНА У СРЕМСКОЈ КАМЕНИЦИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и директор ЈП ''Завод за изградњу града'' Дејан Мандић обишли су радове на санацији коловоза у Школској улици у Сремској Каменици. У тој улици, поред нивелације шахтова, радиће се пресвлачење коловоза асфалт бетоном у укупној дужини од око 255 метара. Такође у Улици Вука Караџића, у дужини од око 240 метара у току су радови на стругању оштећеног хабајућег слоја, након чега ће се коловоз пресвући слојем асфалт бетона, а обавиће се и радови на нивелацији шахтова. Крајем недеље планирано је асфалтирање, што представља и завршетак ових радова. Након обиласка радова на санацији коловоза градоначелник је посетио и ОШ ''Јован Јовановић Змај'' у Сремској Каменици.

- Град улаже у реконструкцију улица у Сремској Каменици, а данас обилазимо радове на прилазним пешачким стазама Основној школи „Јован Јовановић Змај“. У питању је потпуна реконструкција целе инфраструктуре у Улици Вука Караџића и у Школској улици које се најчешће користе за долазак и одлазак деце у школу. Моји сарадници и ја ћемо данас разговарати са директорицом школе како бисмо увидели шта је још потребно да урадимо у том доста старом објекту. Град Нови Сад је у претходном периоду улагао у замену комплетне столарије, а тренутно је у току изградња нове фискултурне сале у подручном одељењу ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Лединцима - рекао је градоначелник Милош Вучевић и додао да ће Град наставити да улаже у све школе у граду равномерно.

Директор ЈП „Завод за изградњу града“ Дејан Мандић рекао је да је то предузеће дало налог  ЈКП „Пут“ да уреди више улица на територији Месне заједнице „Сремска Каменица“ и да поменути радови, који се изводе по захтеву грађана, потврђују чињеницу да се води рачуна о томе да се, у погледу унапређења путне инфраструктуре, равномерно улаже у све делове градске територије.

- Бољи услови за одвијање саобраћаја стећи ће се и у Дунавској и Змај Јовиној улици, јер почетком следеће недеље почињу припремни радови у те две улице. У Дунавској улици, дужине око 300 метара, обавиће се радови на нивелацији шахтова, стругању оштећеног хабајућег слоја и пресвалачењу новим слојем асфалт бетона. У Змај Јовиној улици, у дужини од 400 метара, такође ће се извршити нивелација шахтова, стругање и пресвлачење новим слојем асфалта. У наредном периоду планирана је и санација коловоза струганим асфалтом у Шимшировој и Јаворовој улици, а у тридесетак улица извршиће се поправка постојећих туцаничких коловоза. У Сремској Каменици недавно су завршени и радови на сређивању коловоза и  у Борачкој улици, а  пре неколико дана завршени су радови на изградњи паркинга са одводњавањем у дворишту православне цркве у Сремској Каменици – рекао је Дејан Мандић.

Директорка Основне школе „Јован Јовановић Змај“ Александра Ћирић се захвалила градоначелнику и његовим сарадницима на посети и изразила велику захвалност за све што је Град уложио.

- Велика нам је част што нас је данас посетио градоначелник Новог Сада који је показао да суштински брине о условима свакодневног извођења наставе у школи, односно о деци која ту похађају наставу. Последњих неколико година је много тога урађено, а ради се о реконструкцији учионица, обнављању комплетне столарије, поправкама крова и олука. Тиме смо стекли много боље услове за рад у школи, захваљујући чему само расте квалитет извођења наставе – рекла је директорка и додала да је посебно радује што су у току радови на изградњи фискултурне сале у подручном одељењу школе у Лединцима.

Нови Сад, 30. март 2016. године