Читај ми

ПУТОПИСАЦ КЕВИН ШЕНОН У ПОСЕТИ НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар примио је Кевина Шенона, авантуристу и путописца из Велике Британије, који у оквиру експедиције "Шетња кроз Србију" пешачи од Суботице до Прешева.

- Путовање уз писање путописа има дугу традицију, још од 18. века, када су енглески путописци својим репортажама упознавали тај део света са нашим поднебљем. Данашња технологија омогућила је модернији и бржи вид комуникације, тако да Кевин свакодневно, путем свог блога извештава јавност о својим искуствима. Тај вид комуникације уједно представља  прилику да се наша земља и наш град представе на прави начин, како својим природним лепотама, тако и гостопринством наших сународника – изјавио је Предраг Свилар и пожелео Кевину Шенону пуно среће у наставку путовања.

Кевин Шенон је први пут посетио нашу земљу на путовању бициклом од Енглеске до Турске и тада је дошао на идеју  да препешачи Србију од северне до јужне границе. Пут дужине од око 600 километара планира да пређе за месец дана, а у јуну месецу ће опет доћи у Србију и поново прећи исту туру, али у супротном правцу, са југа према северу. По завршетку путовања написаће књигу и направити кратак документарни филм о Србији.

- Веома сам задовољан досадашњим током путовања, иако је због непредвиђених околности тешко постићи предвиђену километражу. До сада сам имао пријатна искуства у Новом Саду, углавном захваљујући срдачним људима који ме заустављају да ме поздраве и попричају - изјавио је Кевин Шенон и истакао да се веома лепо осећа у нашем граду где је до сада посетио Музеј Војводине, Галерију Матице српске и Петроварадинску тврђаву, где му се највише свиђа опуштена атмосфера.

Нови Сад, 11. фебруар 2013. године