Читај ми

ПУШТАЊЕ САОБРАЋАЈА НА ПРИСТУПНИМ ПУТЕВИМА ЖЕЖЕЉЕВОМ МОСТУ

Понедељак, 9. децембар 2019. године
12.00 часова
Кеј скојеваца
Петроварадин (пре кружног тока)

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и шеф Делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици обићи ће приступне саобраћајнице Жежељевом мосту, а том приликом оне ће бити и отворене за пролазак возила.

На новосадској страни изграђено је 618 метара главног правца (312м са две коловозне траке у оба смера и разделним острвом и 306 метара са по једном коловозном траком у оба смера) и 670 метара кракова (прилаза) са по једном траком. Изграђене су пешачке и бициклистичке стазе у дужини од 950 метара.

На петроварадинској страни изграђено је 480 метара главног правца (220м са две коловозне траке у једном смеру и једном коловозном траком у супротном смеру и 260 метара са по једном коловозном траком у оба смера) и 1400 метара кракова (прилаза) са по једном траком у сваком смеру и кружном раскрсницом. Изграђене су пешачке и бициклистичке стазе у дужини од 1200 метара. Такође, изграђен је подвожњак дужине 20 метара, намењен за двоколосечни саобраћај, и то у оквиру реконструкције другог колосека пруге Стара Пазова – Нови Сад.

Нови Сад, 8. децембар 2019. године