Читај ми

ПРЕДСТАВНИЦИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И ЧЕТИРИ ОПШТИНЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ БИХ У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је министра за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златана Клокића, директора Представништва Републике Српске у Србији Млађена Цицовића, као и начелнике општина Гламоч, Босанско Грахово, Дрвар и Босански Петровац. Пријему у Градској кући такође су присуствовали чланови КУД ''Будућност'' из Гламоча као и ФК ''Борац'' из Дрвара који учествују у програму који је уприличен у Новом Саду у оквиру посете представника Републике Српске и четири општине из Федерације Босне и Херцеговине.

Градоначелник Милош Вучевић пожелео им је срдачну добродошлицу нагласивши да Нови Сад има интензивну регионалну сарадњу.

- Град Нови Сад је увек био добар домаћин и гајио добре односе са својим сународницима али и са комшијама, а на својој територији увек је био пример квалитетног суживота без обзира на верску, националну, и било коју другу припадност. Радује ме што ће се малишани из четири општине дружити са вршњацима из Новог Сада у оквиру богатог програма, и очекујем да им Новосађани узврате посету. Ми смо помагали Републици Српској и Федерацији за време поплава 2014. године захваљујући градској управи, али и друштвено одговорним компанијама, а и сада смо спремни за сваку сарадњу. Показатељ наших добрих односа је и то што манифестација ''Дани Републике Српске у Србији'' или почиње или се завршава у Новом Саду – истакао је градоначелник Милош Вучевић.

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић нагласио је да је сарадња са Градом Новим Садом коју остварују путем Представништва Републике Српске у Србији одлична.

- Надам се да ћемо путем регионалне сарадње у наредном периоду остварити значајније пројекте за добробит наших грађана – изјавио је Клокић.

Начелник општине Дрвар Стевица Лукач захавалио се Граду што је препознао значај давања подршке Србима који живе на подручју Федерације БиХ.

- Живот тамо није ни мало једноставан, и потребна нам је подршка у разним сферама. Данас смо започели културну и спортску сарадњу, желимо да је убудуће проширимо на здравствену и социјалну заштиту, а крајњи циљ нам је привредна сарадња – рекао је Лукач.

Током преподнева у Ветернику је одиграна пријатељска утакмица између ФК ''Ветерник'' и ФК ''Борац'' из Дрвара, а манифестација ''Култура је најчвршћи мост'' биће уприличена у вечерњим часовима у Каћу.

Нови Сад, 19. март 2016. године