Читај ми

ПРЕДСТАВЉЕН 10. БРОЈ ОМЛАДИНСКИХ НОВИНА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и министар омладине и спорта Вања Удовичић присуствовали су представљању 10. броја Омладинских новина које је основала Омладина ЈАЗАС-а Нови Сад. Омладинске новине “Click Click Boom” настале су 2013. године као прве и једине новине у региону које се баве искључиво афирмисањем младих, сагледавањем позитивних догађаја из окружења и са редакцијом састављеном искључиво од младих људи.

- Честитам вам велики успех који сте остварили у претходне две године, а најважније је то што је реч о афирмацији позитивних ствари, да не будемо претрпани само сензационалистичким вестима, као што је случај последњих година. Велика је ствар што имате подршку ресорног министарства, Град даје свој допринос, а синергија са вама младима донела је добре резултате. Треба причати о свему добром што је урађено да би на тај начин охрабрили друге да ураде вишпе и боље. Наш задатак је да створимо услове да млади остану у нашој држави, јер само на тај начин ова земља има будућност – истакао је градоначелник и додао да је и овај пројекат сегмент промоције Новог Сада као кандидата за Омладинску престоницу Европе, истичући да је велики успех ући у првих пет у претходном избору, и то највише захваљујући појединцима и невладиним организацијама.

До сада је у 45 хиљада примерака Омладинских новина представљено преко шездесеторо младих појединаца. У циљу унапређења рада новина, Омладина ЈАЗАС-а Нови Сад је ове године, уз подршку Министарства омладине и спорта, покренула пројекат јачања капацитета Омладинских новина, а идеја је да се оснују као званичан медиј у АПР-у који послује по комерцијалним и тржишним условима.

- Системска брига Града Новог Сада је показатељ да Нови Сад размишља о будућности, односно о томе како да се побољша положај младих и како да им се омогући да испоље своју иницијативу и креативност. Највећи проблем је стопа незапослености младих, а кроз овај пројекат запослиће се 70 младих људи, и изузетно смо поносни што смо сви заједно урадили добар посао и послали поруку да млади могу да креирају будућност у својој локалној заједници- рекао је Вања Удовичић.

На промоцији 10. броја Омладинских новина додељене су дипломе омладинским новинарима, а градоначелнику Милошу Вучевићу, министру Вањи Удовичићу и члану Градског већа за спорт и омладину Предрагу Свилару уручене су захвалнице за подршку пројекту.

Омладина ЈАЗАС-а Нови Сад свакодневно, својим активностима, учествује и у креирању омладинске политике, ради на едукацији и оснаживању младих, а уз редовне активности и кампање, покренула је и Омладинске новине и омладински камп.

Нови Сад, 8. децембар 2015. године