Читај ми

ПРЕДСТАВЉЕН ПРОЈЕКАТ "ДЕЧИЈА АТЛЕТИКА"

Министарка омладине и спорта проф. др Алиса Марић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар присуствовали су конференцији за новинаре на којој је представљен пројекат Међународне атлетске федерације "Дечија атлетика". Конференцији су присуствовали и генерални секретар Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић као и директор Атлетског клуба Војводина Стеван Зорић, који су потписали Уговор о сарадњи, будући да је Атлетски клуб "Војводина" један од десет клубова са територије Србије, који су укључени у пројекат.

- Поред тога што подстиче на рушење препрека и обарање рекорда, атлетика је базични спорт који је основа физичког васпитања школске деце и помаже бољем разумевање других спортова. "Дечија атлетика" је пројекат Светске атлетске федерације који Министарство омладине и спорта и Атлетски савез Србије широком акцијом подижу на посебан ниво. Млади ће у Новом Саду имати прилику да се упознају са тајнама овога спорта на најлепши могући начин, кроз игру и забаву- изјавила је проф. др Алиса Марић.

Пројекат се примењује већ дуже време на светском нивоу, намењен је свим ученицима од 1 - 4. разреда основне школе и има за циљ ревитализацију атлетике у школама, а самим тим и подстицање развоја спорта и промовисање здравог живота код деце.

- Веома ми је драго што ће наши основци посредством Атлетског клуба "Војводина" учествовати у овом пројекту. Сигуран сам да ће добро искористити опрему и друге потенцијале пројекта, као и да ће се атлетика вратити на оно место које и заслужује - изјавио је градоначелник  и честитао представницима Атлетског савеза Србије и Атлетског клуба Војводина.

Србија је једина земља у региону која је од Међународне атлетске федерације добила право да пројекат спроводи на својој територији. За десет атлетских клубова из Београда, Новог Сада, Сомбора, Зрењанина, Шабца, Ваљева, Ниша, Крушевца, Новог Пазара и  Ћуприје, који су у првој фази укључени у овај пројекат, Атлетски савез Србије је обезбедио специјализовану атлетску опрему, која ће бити коришћена приликом обуке атлетских инструктора за "Дечију Атлетику", као и за такмичења у оквиру пројекта.

Нови Сад, 22. октобар 2012. године