Читај ми

ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМУ ПРОТИВПОЖАРНЕ ЗАШТИТЕ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић присуствовао је трибини на тему противпожарне заштите под називом: Заштита од пожара у стамбеним објектима "Да ме ватра не прогута" која се, на иницијативу града Новог Сада, спроводи у циљу превенције од пожара у летњим месецима.

Предавање је одржано у МЗ "Соња Маринковић", а на трибини су говорили градоначелник Игор Павличић. и секретар Ватрогасног савеза града Новог Сада Љубица Крњајић.

У дискусији након трибине о превенцији пожара и начинима његовог сузбијања, закључено је да је едукација грађана на првом месту и да представља први корак ка смањењу броја пожара са трагичним последицама у Новом Саду.

- Новосађани се са тугом сећају догађаја који је затекао Нови Сад неспреман да се суочи са ватреном стихијом у кафеу "Лаунџ", када је животе изгубило осморо младих људи. Морамо бити свесни да несрећа не бира жртве и да се ситуација у којој су се нашли наши суграђани, као и гости Новог Сада, може десити свакоме од нас. Безбедност грађана мора бити на првом месту и због тога градска власт улаже максималне напоре у све области заштите безбедности грађана.

Након предавања, уследила је демонстрација руковања противпожарним апаратима у којој су учествовали Подмладак добровољних ватрогасних друштава Петроварадин и Каћ, комадант штаба бригаде Ватрогасног савеза града Новог Сада Милорад Шведић и председником Ватрогасног савеза града Новог Сада. Десимир Јанковићем. Многобројни грађани који су дошли да пропрате трибину имали су прилику да се опробају у коришћењу апарата за заштиту од пожара.

Нови Сад, 2. јул 2009. године