Читај ми

ПОСЕТА УДРУЖЕЊУ ЗА ПОМОЋ МЕНТАЛНО НЕДОВОЉНО РАЗВИЈЕНИМ ОСОБАМА

Након обиласка осам удружења особа са инвалидитетеом шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић посетио је и Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама града Новог Сада, а поводом Међународног дана особа са инвалидитетом. Том приликом одржан је радни састанак коме су присуствовали и представници Савеза организација за помоћ особама ометеним у развоју Нови Сад, а разговарали су о свом раду и активностима током године.

Председница Удружења др Милка Будаков захвалила је на данашњој посети и подршци коју Град пружа.

-Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама града Новог Сада је хуманитарна организација која окупља особе са сметњама у развоју и њихове породице. Друштво постоји 54 године, и основали су га родитељи ментално недовољно развијених особа с циљем да се породице ових особа упознају и да им се помогне у остваривању одређених права и олакшица. Дневни боравак ове организације ради већ једанаест година, има двадесет корисника који током целе године имају организоване садржаје и активности, а у свакодневном раду им помаже педесет волонтера- рекла је др Милка Будаков.

Шеф Кабинета градоначелника Александар Петровић је нагласио да Град Нови Сад води активну и одговорну социјалну политику према свим корисницима социјалне заштите и да ће то у наредном периоду наставити, константно унапређујући услуге које су обухваћене социјалном заштитим. 
 
Нови Сад,  4. децембар 2015. године