Читај ми

ПОМОЋНИК ГРАДОНАЧЕЛНИКА ПРИМИО УЧЕСНИКЕ НАУЧНОГ СКУПА "МИКОЛОГИЈА, МИКОТОКСИКОЛОГИЈА И МИКОЗЕ"

Помоћник градоначелника Новог Сада Вања Вученовић примио је учеснике Петог међународног научног скупа "Микологија, микотоксикологија и микозе", који се одржава од 17 - 19. априла у Матици српској у Новом Саду. Овај научни скуп треба да сагледа обим контаминације микотоксина у намирницама биљног и животињског порекла, степен угрожености здравља људи и животиња микотоксикозама и обим њихове распрострањености.

- Веома ми је драго што се овај научни скуп одржава у Новом Саду. Одељење за природне науке Матице српске, по пети пут у наш град доводи велики број врхунских научника, професора и стручњака. Уверен сам да ће знања и искуства која ће проистећи као резултат ове конференције допринети развоју науке у области микологије и микотоксикологије, хуманој и ветеринарској медицини, а самим тим и безбеднијем и здравијем животу- изјавио је помоћник градоначелника Вања Вученовић и пожелео учесницима успешну конференцију и пријатан боравак у Новом Саду.

Секретар Одељења за природне науке Матице српске Рудолф Кастори се захвалио на пријему и нагласио да се Матица српска од самог оснивања бавила проблемима пољопривреде и издавала  књиге које су имале за циљ да унапреде пољопривредну производњу, а данас организујући овакве међународне скупове Матица српска се афирмише као институција која се бави и природним наукама.

Нови Сад, 17. април 2013. године