Читај ми

ПОДРШКА ГРАДА НОВОГ САДА ПРЕВАЗИЛАЖЕЊУ ПРОБЛЕМА У ПУ ''РАДОСНО ДЕТИЊСТВО''

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за образовање Радомир Дабетић посетили су  ПУ ''Радосно детињство'' и одржали састанак са директором Марком Гргуревићем о актуелној ситуацији у тој установи. Према речима директора, ПУ ''Радосно детињство'' се налази у веома лошем стању. Реч је о великим дуговањима и прекобројним радницима, до чега је, како је оценио, дошло због нерационалног пословања и запошљавања у претходном периоду.

- Тренутно има 2228 запослених, од којих је 387 на одређено време, а из буџета Града се за плате 1953 запослена издваја чак 110 милиона динара на месечном нивоу – истакао је Гргуревић.

На састанку је закључено да је неопходно по хитном поступку усвојити годишњи план и програм пословања ПУ ''Радосно детињство'', али и да нема правног основа да се у ребаланс буџета Града Новог Сада уврсти финансијски износ за покривање нагомиланих дугова те установе. Договорено је да се на првој наредној седници Градског већа усвоји одлука о повећању цене боравка деце у ПУ ''Радосно детињство'' за 18-23%, или исказано у динарима за 700 до 900 динара више у односу на досадашњи износ који се плаћао по детету, уз подсећање да цене нису подизане од маја 2009. године.

- Град Нови Сад ће путем ресорних управа пружити максималну и безрезервну подршку ПУ ''Радосно детињство'', да превазиђе све проблеме, за шта ће бити потребан дужи временски период. Међутим, сада је приоритет да се заустави пропадање, односно да се одмах крене у санацију и консолидацију – нагласио је градоначелник Милош Вучевић. 

Градоначелник Вучевић известио је руководство те установе да је приликом данашње посете ДП ''Нови Сад – Гас'' добио уверавања од директора тог предузећа да вртићима неће бити искључен гас, без обзира на дуговање у износу од 30 милиона динара. Када је реч о 1200 деце која су на листи чекања, представници Града и ПУ ''Радосно детињство' изразили су уверење да ће тај број бити смањен отварањем новог објекта у Радничкој улици, а за чију другу фазу изградње је неопходно издвојити још минимум 138 милиона динара.

Нови Сад, 6. новембар 2012. године