Читај ми

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ФУДБАЛСКОГ СТАДИОНА „ДЕТЕЛИНАРА“

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је радове на реконструкцији стадиона Детелинара, на којем своје домаћинске утакмице игра новосадски клуб РФК „Нови Сад 1921“.

- У посети смо Спортском друштву „Раднички“ и великом фудбалском клубу „Нови Сад 1921“ који припада тој породици.  Он поседује дугу традицију, а ужива и велику подршку, пре свега на Детелинари, те заслужује и посебну пажњу. Деценијама на објекту који се налази у Руменачкој улици, ништа није рађено и лако је видљиво његово лоше стање. Ове године је Град преко Управе за имовину кренуо у реконструкцију 1160 м2 пословног простора, односно места где су предвиђене канцеларије, теретана, свлачионице и апартмани за играче, а та инвестиција је вредна око 70 милиона динара. Очекујем да то буде завршено у року од три месеца и да све буде комплетно готово до септембра, октобра ове године. Такође, трибина се налази у лошем стању и имамо десетак локала од којих се само половина користи. Желимо да све то прво правно регулишемо кроз уређење имовинско-правних односа, и да потом средимо и трибину са свлачионицама, санитарним чвором, купатилима и фасадом према улици. Новац је већ обезбеђен, али чекамо решавање правних питања са Катастром за непокретности, те ћемо приступити реализацији планова. У просторијама које се тренутно реновирају је седиште чак шест спортских клубова, практично комплетна заједница Спортског друштва „Раднички“ и улагање у овај стадион је један вид подршке Детелинари и овим клинцима који вредно тренирају, као и омладинцима. Важно је да наше младе усмеримо на спортске активности, како не би превише слободног времена проводили на местима која им не приличе. Ми смо за осам година, као Град са свим пријатељима и партнерима из више организација и нивоа власти, уложили чак милијарду и двеста милиона динара у спортску инфраструктуру. То јесте позамашна цифра, али није довољно. Морамо водити рачуна о највећим клубовима, исто као и о мањим који играју у нижим лигама, али имају публику и миљеници су неког дела града или приградског места. Треба уважити све оне који желе да уживају у овој дивној игри, а квалитетнији фудбал ћемо гледати уколико више средстава будемо улагали у спорт. Приоритет су нам деца и њихово бављење спортом - рекао је градоначелник Милош Вучевић и честитао фудбалерима „Новог Сада“ на пласману у виши ранг, односно у 4. лигу.

Градоначелник је фудбалерима који су имали тренинг приликом његове посете пожелео спортску срећу на баражној утакмици коју ће играти за неколико дана у Старој Пазови.

Нови Сад, 18. јун 2020. године