Читај ми

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА НОВОГ ОБЈЕКТА ШКОЛЕ 'МИЛАН ПЕТРОВИЋ'

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић положио је камен темељац за изградњу новог објекта школе 'Милан Петровић', установе чији је васпитно образовни програм рада и рехабилитације намењен деци и младима, узраста од 15-27 година, са ометеношћу у развоју.

- Наша намера је била да деци која имају посебне потребе обезбедимо добре услове за школовање, односно услове какве и заслужују. Нови Сад је први град који је инвестирао у изградњу објекта овог типа, и ове године у те сврхе издвојили смо 160 милиона динара, а приближно толико планирамо да обезебдимо и за следећу. Реч је о заиста великом и важном пројекту, и упркос економској кризи настојаћемо да га што пре завршимо, јер ће тако бити у потпуности задовољене образовне потребе младих са ометеношћу у развоју- изјавио је градоначелник Игор Павличић.

Због специфичности програма рада који ће се одвијати у објекту, он ће бити сачињен од независних, али у исто време и повезаних ,целина-блокова који ће бити смештени у приземљу: учионички блок за реализацију наставе, фискултурни којег чине сала и базен за рехабилитацију, радионички блок који се састоји од фризерске, кулинарске, графичко-текстилне, молерско-столарске и машинске радионице, а на спрату ће бити позиционирани администрација школе и интернат.

- Ово ће бити установа од великог значај за Нови Сад, за Војводину и државу, али и много шире, због тога што ће бити приступачна деци са различитим сметњама у развоју, а пружаће и сервисну подршку локалној заједници. Пројектом је предвиђено 40 соба интернатског смештаја за вишеструко ометену децу, која неће бити принуђена да, због инвалидитета, изостану из система школовања у Србији- истакла је директор школе 'Милан Петровић' Славица Марковић.

Нова зграда школе 'Милан Петровић' гради се у улици Бате Бркића бб и заузимаће укупно 7244.64 m2 површине, а инвеститор је ЈП 'Пословни простор'.

Нови Сад, 13. новембар 2009. године