Читај ми

ПОЧЕЛА АКЦИЈА ''ФРИЖИДЕР ТОПЛОГ СРЦА'' У ЦЕНТРУ НОВОГ САДА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић учествовао је у хуманитарној акцији ''Фрижидер топлог срца'' која се и ове године одржава у организацији Радија Сигнал и под покровитељством Града Новог Сада. Наш истакнути одбојкаш Андрија Герић и мултимедијални уметник и музичар Слободан Тркуља такође су подржали акцију.

- Као и прошле године, захваљујући људима топлог срца, људима из Радија Сигнал, нашим прослављеним спортистима и музичарима, у центру Новог Сада у Змај Јовиној улици организујемо скупљање помоћи за људе којима је најпотребније. Позивам суграђане да и овог пута покажу велико топло срце какво смо увек имали, и захваљујем се свим Новосађанима који учествују у хуманитарним акцијама. Посебно сам поносан на акцију ЈП ''Градско зеленило'' ''Хумани понедељак'', јер су на тај начин показали друштвено одоговорно пословање, упркос томе што нису у лакој пословној ситуацији. Убеђен сам да ће фрижидери бити мали да приме сву помоћ коју ће Новосађани скупити, а пред божићне и новогодишње празнике обрадоваћемо оне којима су намењени – истакао је градоначелник Вучевић.

Пет фрижидера овог пута намењено је за Удружење ратних војних инвалида и Удружење ромских студената, који у својим просторијама брину и о деци из насеља Бангладеш, као и за три социјално угрожене породице.

И ове, као и претходне године пет фрижидера на почетку Змај Јовине улице чека на све суграђане топлог срца који ће моћи ту да оставе своју донацију у виду хране, сваки дан од 8.00 до 20.00 часова. Препоручљиво је да се доноси некварљива, купљена храна са декларацијом као и слаткиши и грицкалице за децу. Акција ће трајати до 26. децембра, а организатори су скренули пажњу на то да Новосађани могу доносити и новогодишње пакетиће.

Свака, па и најмања, донација је добродошла, а пријатељ акције је Рода маркет који је ове године донирао пет фрижидера ''топлог срца''.

Нови Сад, 14. децембар 2015. године