Читај ми

ОЗЕЛЕЊЕНА ДИВЉА ДЕПОНИЈА У ЛЕДИНЦИМА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са чланом Градског већа за комуналне послове Владимиром Стојковићем обишао локацију на којој се налазила велика депонија са комуналним отпадом у Лединцима, а која сада представља ново место за мини-парк. Градоначелник је крајем претходне године иницирао акцију „Паркови уместо депонија“ током које се увелико сади дрвеће и украсно биље на свим локацијама у граду које су у претворене у сметлишта, како би се избегла ситуација да грађани на истим местима поново нагомилавају смеће.

- Још једну дивљу депонију је ЈКП „Градско зеленило“ претворило у парк. У 2015. години ћемо још интензивније радити на озелењавању нашег града, а посебна пажња ће бити усмерена на приградска насеља где је формирање дивљих депонија веома учестала појава.  Простор који је сада озелењен, био је веома запуштен, јер су неодговорни појединци један од најлепших видиковаца површине од око 600 метара квардратних у Лединцима, претворили у ругло. Сада је на Месној заједници и грађанима Лединаца да тај простор чувају, и да сви заједно, у овој континуираној акцији чувамо наш град - рекао је градоначелник Вучевић.

Директор ЈКП „Градско зеленило“ Александар Богдановић рекао је да је од почетка акције у децембру 2014. године, ЈКП „Градско зеленило“ санирало пет дивљих депонија и наставља са акцијом како би Нови Сад  изгледао што лепше и поново био најчистији град у земљи.

Терен у Хоповској улици уређен је, саниран и претворен из дивље депоније у зелену површину, тако што је урађена култивација земљишта и посађено 100 садница смрче од стране радника ЈКП „Градско зеленило“. Поред тога, урађено је и крчење самониклог шибља и другог растиња у непосредној близини санираног терена.

Нови Сад, 15. јануар 2015. године