Читај ми

ОТВОРЕНО КЛИЗАЛИШТЕ У ДУНАВСКОМ ПАРКУ У ОКВИРУ МАНИФЕСТАЦИЈЕ „ЛЕДЕНА ШУМА“

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је свечаном отварању зимске манифестације „Ледена шума“ у Дунавском парку. Та манифестација представља спој културе, спорта и разоноде, а током два месеца биће центар зимских празничних дешавања. Свакодневни културно-уметничко-забавни програм употпуњен је клизалиштем какво је по први пут виђено у нашој земљи.

- Најважније је да задовољни буду Новосађани и сви гости који ће долазити у „Ледену шуму“, односно у Дунавски парк. Мислим да је понуда садржаја за новогодишње и божићне празнике у граду, овог пута, далеко издашнија и квалитетнија него што је то било ранијих година. Ово клизалиште делује као чудесна, ледена бајка и употпуњује слику празничне идиле. Зато ми је драго што ће Дунавски парк и у овим зимским месецима бити пун људи и забаве, и што неће бити празан и пуст у ишчекивању пролећа, него ће Новосађани долазити овде и проводити се у наредна два месеца. Најдраже ми је због најмлађих Новосађана, који ће овде долазити током зимског распуста и на један несвакидашњи начин уживати у овом лепом спорту. Целокупан концепт и амбијент „Ледене шуме“ стварају једну нову слику града, јер није уобичајено и често да имате прилику да се клижете кроз један од најлепших паркова, што је сада омогућено Новосађанима. Наравно, увек има оних који за све што се уради у граду имају аргументе за и против, а ја сматрам да је увек боље бити за него против, много је боље да имамо више догађаја, него да замрачимо и затворимо град, јер грађани заслужују да имају и много више од тога - рекао је градоначелник упутивши честитке организаторима.

Клизање на затвореном клизалишту на површини 1.200 м2 и уживање у чаролији парка на леденој стази која окружује језеро, дају потпуно нову димензију том зимском спорту. Клизачи ће уживати у прелепом амбијенту Дунавског парка који ће бити отворен и проходан за све оне који пожеле да дођу. Како су навели организатори манифестације, Удружење Кварт Медија, улаз у парк се неће наплаћивати док ће улаз на ледену површину бити тарифиран по повољној цени, а у преподневној смени, намењеној искључиво деци, клизање ће бити бесплатно уз стручни надзор инструктора клизања. На наткривеној, поплочаној платформи уз сам руб клизалишта посетиоци ће моћи да уживају у свакодневним наступима музичких састава, позоришних трупа и аниматора, а моћи ће да узму учешће и у креативним и едукативним радионицама.

Раније у току дана, децу на леду су забављали Хаос аниматори, уприличена је и двочасовна креативна радионица, и наступио је дечји хор Звончићи. Након свечаног отварања, уследио је програм на леду, а у 19 часова почела је прва званична клизачка смена, која траје до 22 часа.

Нови Сад, 16. децембар 2016. године