Читај ми

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ''ПРВИХ ДЕСЕТ ГОДИНА'' У ОКВИРУ МАНИФЕСТАЦИЈЕ ''АНТИЋЕВИ ДАНИ''

Јубиларна 10. манифестација ''Антићеви дани'', коју организује Културни центар Града Новог Сада, почела је отварањем изложбе ''Првих 10 година'' у Ликовном салону КЦНС. Присутне су поздравили коаутор поставке Војислав Радовановић и директор Културног центра Новог Сада Бојан Панаотовић, а изложбу је отворио члан Градског већа за културу Далибор Рожић.

- Важан јубилеј манифестације ''Антићеви дани'' поклопио се са првом годином на путу ка озваничењу титуле Европске престонице културе 2021. године, која представља додатно убрзање за укупан развој нашег града. Захваљујући великанима као што је незаборавни Мика Антић, и њиховим делима која су непролазна, Нови Сад је и заслужио ласкави епитет Српске Атине. Трагови које је Мика Антић оставио иза себе, неотуђиви су део слике Новог Сада, и духа нашег града који одувек слови за отворену средину свесну вредности нематеријалног стваралаштва, уметности и културе. Изложба ''Првих десет година'' сведочи о процесу званом ''Антићеви дани'' који је из године у годину плодтворнији и богатији и који представља важан сегмент културне понуде Новог Сада – нагласио је Далибор Рожић.

Према речима Војислава Радовановића изложба приказује најважније медијске објаве о манифестацији ''Антићеви дани'', па тако представља знак захвалности новинарима који верно прате програме у част Мике Антића. Директор Културног центра Новог Сада Бојан Панаотовић апострофирао је значај културних манифестација у времену које, како је оценио, планетарно није лако за културу, и да охрабрује интересовање медија за такве садржаје.

- Мирослав Антић је бренд, легенда и заштитни знак Новог Сада, па је неосновано сводити његово стваралаштво на ''Плави чуперак'', ''Гарави сокак'' и дечју поезију, јер је реч о мултимедијалном уметнику и један од задатака ''Антићевих дана'' јесте да шире истину о томе – казао је Панаотовић.
Манифестација ''Антићеви дани'' одржава се од 13. до 17. марта на више локација у Новом Саду, а програм је доступан на сајту Културног центра http://www.kcns.org.rs/anticevi-dani/uskoro-pocinju-10-anticevi-dani-pro...

Нови Сад, 13. март 2017. године