Читај ми

ОТВОРЕНА ИНФОРМАТИЧКА УЧИОНИЦА У ОШ „ДУШAН РАДОВИЋ“

Члан Градског већа за образовање Милан Ђукић свечано је отворио информатичку учионицу у ОШ „Душан Радовић“ на Видовданском насељу за коју је новац, на иницијативу Градске управе за образовање, издвојила хуманитарна организација Lions клуб Неопланта.

- С обзиром на то да Основна школа „Душан Радовић“ броји 1.850 ученика, има три објекта, а на располагању само једну информатичку учионицу, проценили смо да јој је неопходна бар још једна учионица са истом наменом. У оквиру својих хуманитарних акција, а уз консултације са Градском управом за образованње, Lions је помогао у финансирању опремања информатичке учионице у школи на Видовданском насељу у Новом Саду. – рекао је Милан Ђукић и похвалио акцију чији је циљ едукација школске деце у области информатике.

Ученицима школе је обезбеђено 12 рачунара, постављена је рачунарска мрежа, као и сва пратећа опрема, а у оквиру акције учионица је реновирана. Након отварања, наступ је имао хор Исон, школска плесна група, а одиграна је и кошаркашка утакмица у дворишту школе.

Нови Сад, 28. мај 2010. године