Читај ми

ОТВОРЕН САЈАМ „МОЈ ПРВИ ПОСАО“

Члан Градског већа за привреду мр Горан Сечујски присуствовао је отварању дводневног сајма едукације, праксе и послова „Мој први посао“ који се одржава по први пут на Факултету техничких наука 21. и 22. новембра 2012. године.

Сајам „Мој први посао“ покренуо је Савез Студената, а има за циљ да омогући сусрете између младих људи и великих компанија. Оно што овај сајам битно разликује од других је то што се предност даје студентима без предходног радног искуства, јер је то група људи која најтеже нађе посао, а око 20 компанија и организација студентима ће понудити различите врсте послова и пракси.

- Град Нови Сада до сада је кроз Акциони план запошљавања обезбедио средства у износу од око 200 милиона динара, а само у 2012. години око 66 милиона динара. Надам се да ће следеће године бити покренут пројекат Универзитетске радне праксе како би студенти имали прилику да прва радна искуства стекну у ЈП, ЈКП и Градској управи – рекао је мр Сечујски и пожелео свим студентима да буду истрајни у својим плановима, и проактивни у проналажењу послова.

Поред радионица које су се одржавале пре сајма како би се студенти што боље припремили за интервју са послодавцима, биће одржане и радионице за време сајма, у организацији компанија које желе да додатно тестирају кандидате.

Нови Сад, 21. новембар 2012. године