Читај ми

ОТВОРЕН „НОВОГОДИШЊИ МАМИН БАЗАР“ НА СПЕНСУ

Помоћник градоначелника Новог Сада Љиљана Коковић присуствовала је отварању једнодневног „Новогодишњег маминог базара“ који организује Удружење „Маме Новосађанке“, а који се одржава на платоу испред Градске кафане ЈП СПЦ  „Војводина“. „Мамин базар“ представља јединствено место на коме могу да се размене, поклоне или продају играчке, дечија половна одећа, обућа и беби опрема, а посетиоци могу да ту исту робу купе по врло повољним ценама.

- Град Нови Сад води одговорну социјалну политику и наставиће да подржава овакве и сличне  иницијативе и манифестације које за циљ имају подстицање хуманости. Драго ми је што су се „Маме Новосађанке“ организовале и удружиле на овај начин. Такође ме радује чињеница да ће на данашњој манифестацији бити прикупљени слаткиши, школски прибор и играчке за новогодишње пакетиће намењене Новосадском хуманитарном центру. Јелка коју ћемо данас заједно окитити бити донирана овој организацији како би деци, која иначе немају прилику да учествују у томе, улепшала новогодишње празнике -  рекла је Љиљана Коковић и додала да посебан печат манифестацији даје акција за прикупљање новчаних средстава за лечење дечака оболелог од церебралне парализе.

Потпредседница Удружења „Маме Новосађанке“ Наташа Петронијевић је рекла да је новина овогодишњег „Маминог базара“ и „Еко кутак“ у којем ће бити промовисан рад Удружења „Зелени маслачак“ који за циљ има ширење еколошке свести и значаја животне средине међу децом.

У току манифестације изведен је богат културно-уметнички програм  у ком је учествовао дечији хор изводећи најлепше Божићне песме, одигране су и дечије новогодишње представе, а наступила су и деца која играју џез балет и друге врсте плеса.

Нови Сад, 17. децембар 2016. године