Читај ми

ОТВОРЕН МЕЂУНАРОДНИ ХОРСКИ ФЕСТИВАЛ ИНКЛУЗИВНОГ КАРАКТЕРА ''HEARTS IN HARMONY 2017''

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић присуствовао је отварању седмог међународног хорског фестивала инклузивног карактера ''Hearts in Harmony 2017'' чији су организатори Удружење грађана ''Вера Љубав Нада'' уз подршку Школе за основно и средње образовање ''Милан Петровић'' и Града Новог Сада.

Европска хорска асоцијација ''Еuropa Cantat'' промовише инклузију као једну од најзначајнијих европских вредности кроз своју нову тенденцију ''Hearts in Harmony''. Реч је о европском пројекту социјалне инклузије тј. укључивања маргинализованих група и појединаца, нарочито особа са инвалидитетом у друштво.

- Фестивал ''Hearts in Harmony'' је још један важан доказ да је наш град с пуним правом понео титулу Европске престонице културе, јер основне вредности тог пројекта живи већ годинама.
Повезивање људи, брисање граница, превазилажење предрасуда, синергија - све су то важни чиниоци у креирању програма за побољшање друштва што је наш, али и универзални циљ. Овај Фестивал на најлепши начин показује лепоту и вредност уједињеног деловања и бави се инклузијом у суштинском смислу – истакао је Далибор Рожић.

Свечано отварање почело је изложбом радова икона из креативне радионице деце са сметњама у развоју и особа са инвалидитетом Удружења грађана ''Вера љубав нада'', а програм се наставио концертом добродошлице ''Музика нас све спаја''. Наступили су ученици музичких школа – деца са сметњама у развоју и особе са инвалидитетом, хорови, вокалне групе и други музичари.

Нови Сад, 5. октобар 2017. године