Читај ми

ОТВОРЕН 11. САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА НА СПЕНСУ

Члан Градског већа за буџет и финансије Дејан Мандић отворио je 11. Сајам запошљавања који се одржава у организацији Града Новог Сада и Националне службе за запошљавање – Филијале Нови Сад.

- Једна од мера коју Град спроводи већ 6 година у оквиру Акционог плана запошљавања ради смањења незапослености је организовање сајмова запошљавања, а према досадашњој статистици у наредних 3 до 6 месеци по одржавању сајма запосли се свако четврто незапослено лице које је посетило сајам – рекао је  члан Градског већа за буџет и финансије Дејан Мандић и пожелео послодавцима да пронађу вредне људе за радна места која нуде, а незапосленим лицима да пронађу посао и реше своје егзистенцијално питање.
На 11. Сајму запошљавања учествује 34 послодавца који су понудили око 350 слободних радних места за раднике различитих занимања и квалификација.

Град Нови Сад ће у 2013. години кроз програме и мере активне политике запошљавања и друге мере преузети активну улогу ради смањења незапослености и повећања броја запослених, а преко Савета за запошљавање.

 

Нови Сад, 18. април 2013. године