Читај ми

ОДРЖАНО ТАКМИЧЕЊЕ СРЕДЊОШКОЛАЦА У ПОЗНАВАЊУ САОБРАЋАЈНИХ ПРОПИСА

Уз подршку Градске управе за спорт и омладину, Центар за промоцију безбедности саобраћаја пету годину за редом организује пројекат “Семафоризација“ који има за циљ повећање безбедности младих у саобраћају кроз едукацију и организацију тестирања и квиза на тему безбедности у саобраћају. Учеснике финалног квиза који је одржан у Средњој техничкој школи „Милева Марић Ајнштајн“ поздравио је члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар.

- Питање безбедности младих Новосађана, у различитим сегментима има изузетну важност за Град. Према статистичким подацима свака четврта особа која страда у саобраћајним несрећама је млада и ова категорија учесника у саобраћају јесте једна од најугроженијих. Иако малолетне особе не поседују дозволе које их обавезују да стекну опширније знање о прописима, они јесу учесници у саобраћају и зато Градска управа за спорт и омладину подржава пројекте који им омогућавају да провере своје знање, разреше недоумице и науче правила која могу да им спасу живот- изјавио је Предраг Свилар.

Помоћник директора Агенције за безбедност саобраћаја Зоран Алимпић истакао је да су млади узраста од 18 до 24 године најугроженија категорија учесника у саобраћају. Он је додао да указивање на најчешће опасности и могуће последице у саобраћајним несрећама могу да допринесу смањењу страдања и да је Нови Сад локална самоуправа која предњачи у таквим активностима.

Пројектом „Семафоризација“ до сада је обухваћемо око 2000 матураната који су кроз програме едукације и квизова имали прилику да се информишу о значају поштовања саобраћајних прописа, приликом учешћа у саобраћају. Ове године у пројекту су учествовали ученици Средње економске школе „Светозар Милетић“, Гимназије „Лаза Костић“ и Техничке школе „Милева Марић Ајнштајн“. Након одржаних предавања уследило је тестирање ученика, а затим и финални квиз у којем је најбоље знање показала екипа Средње економске школе "Светозар Милетић".

Нови Сад, 9. децембар 2015. године