Читај ми

ОДРЖАНА ТРИБИНА „УПОЗНАЈМО СЕ - СУБОС“ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „БОРЦИ ВЕТЕРАНИ ПОТОМЦИМА“

У циљу правилног презентовања и приближавања свог рада ширем аудиторијуму, Савез удружења бораца Србије у оквиру пројекта „Борци ветерани потомцима“ организује трибине под насловом „Упознајмо се – СУБОС“, а на новосадској трибини одржаној у Архиву Војводине, присутне је поздравио помоћник градоначелника Новог Сада Иван Силер.

- Новосађани имају посебно поштовање и  поносни су на све оне који су се борили са нашу земљу. Изузетно је важно да се тај осећај пренесе на будуће генерације, што и јесте један од циљева данашње трибине. Постојање кровне организације која већ две године окупља удружења припадника војске, полиције и свих оних који су се борили за нашу државу и државни поредак је изузетно значајно и заслужује подршку. На нама је да таква удружења, у складу са могућностима, подржимо, а на њима је да наставе да се боре за своје циљеве - рекао је Иван Силер пожелевши пуно успеха и среће члановима СУБОС-а у даљем раду.

Том приликом присутнима су се обратили и председник Скупштине СУБОС, генерал полиције у пензији Горан Радосављевић Гури, председник СУБОС, бригадни генарал у пензији Илија Тодоров, као и директор Фондације српских бораца Миле Карановић. Они су се захвалили на помоћи коју добијају од Министарства одбране, као и за указану подршку од стране Града Новог Сада. Нагласили су да су разлози за формирање ове организације били да се да окупе борачка удружења у заједничкој борби за бољи социјално-економски положај, лакше лечење, као и за хуманитарну помоћ породицама бораца и ратних војних инвалида. Такође, речено је и да је посебна пажња у раду овог удружења усмерена на пројекте који за циљ имају неговање традиције, очување сећања на жртве ратова деведесетих и страдале током НАТО агресије на Србију. Према њиховим речима, посебну пажњу у будућности треба посветити хуманитарној бризи и пружању помоћи породицама бораца и ратних инвалида.

Нови Сад, 30. октобар 2021. године

Преузмите 1.jpg (image/jpeg 394 KB)