Читај ми

ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА „КЊИГА У СРЦУ“

Члан Градског већа за културу Вања Вученовић присуствовао је додели признања у оквиру традиционалне манифестације „Књига у срцу”. Ради се о признању које, једном годишње, Дечје одељење Градске библиотеке у Новом Саду уручује својим највернијим читаоцима узраста од 11 до 14 година, које том приликом награђује пригодним похвалницама, уникатним медаљонима и вредним књигама.

- У години када Градска библиотека одележава јубилеје, 170 година од оснивања и 60 година рада Дечјег одељења, веома ми је драго што присуствујем овом свечаном програму који је окупио велики број младих љубитеља књиге. Ово је прилика да их наградимо, али и да афирмишемо књигу, њен значај и поручимо деци да рачунамо на њих и да наставе да читају, јер је књига важан ослонац у животу - изјавио је Вања Вученовић.

Директор Градске библиотеке у Новом Саду Драган Којић истакао је да је та установа захваљујући својим најмлађим корисницима препозната као покретач позитивних промена.

-Одговорна друштва морају да воде рачуна о својим најмлађим суграђанима, не зато што што су они најрањивија категорија становништва већ због тога што су они наша будућност. Велико је задовољство сусрести се са децом која су изградила посебан однос према књизи и читању и она свакако заслужују да буду похваљени и награђени– истакао је Драган Којић.

У оквиру програма додељене су и захвалнице појединцима, установама, пријатељима и сарадницима из различитих друштвених области који су помагали рад Библиотеке. Деци се обратила књижевница Јасминка Петровић, а у част награђених наступили су плесни пар из школе „Алегро“ и дечји хор „До, ре, ми“.

Манифестација „Књига у срцу“ је похвала деци за стицање читалачких навика и промовисање културе читања код вршњака. Тој манифестација претходила је додела Читалачке значке за децу коју је Дечје одељење Градске библиотеке организовало од 1990. године. Овогодишња манифестација „Књига у срцу” уједно је и завршна свечаност обележавања значајне годишњице – 60 година постојања и рада Дечјег одељења Градске библиотеке у Новом Саду.

Нови Сад, 11. децембар 2015. године