Читај ми

ОДРЖАНА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА У ОШ ''ВАСА СТАЈИЋ''

Шеф кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић присуствовао је хуманитарној акцији која је уприличена у оквиру обележавања Дана основне школе „Васа Стајић“. Реч је о акцији ''Музичко-ликовно хуманитарно вече'' која је подразумевала наступ ученика који похађају Музичку школу и продајну изложбу цртежа и слика бивших ђака те школе, сада студената ликовне академије и сликара. Хуманитарно вече, организовали су ђаци и наставници ОШ ''Васа Стајић'' за бившег ученика те школе, младића од 26 година, који је оболео од канцера.

- Велико ми је задовољство што у име градоначелника присуствујем овој хумантарној вечери где се прикупља помоћ за бившег ђака ове школе, а добровољним прилзима желимо да допринесемо његовом излечењу. У последњих неколико година показали смо широко срце Новог Сада и организовали бројне хуманитарне акције, а посебно се истакло ЈКП ''Градско зеленило'' које је сваког понедељка током летње сезоне прикупљало средства за особе којима је била потребна помоћ - истакао је Александар Петровић и честитао Дан школе запосленима и ученицима.

Директор ОШ „Васа Стајић“, која има 805 ђака, Јасмина Пастоњицки нагласила је да се већ 63 године обележава Дан школе вишедневним програмом. Она се захвалила градоначелнику Милошу Вучевићу, некадашњем ученику те школе, што се одмах одазвао и подржао акцију.

На улазу у Свечану салу у школи била је постављена кутија за добровољни прилог, а цене цртежа и слика биле су примерене ученицима, родитељима и гостима, у распону од 200 до 3000 динара, за цртеж или слику. Радови су могли бити плаћени и више, јер ће сав новац прикупљен на хуманитарној вечери бити дат оболелом Далибору Фабијану. Новац за лечење младог Новосађанина прикупљало је и ЈКП ''Градско зеленило'' у оквиру акције ''Хумани понедељак'' на Штранду прошлог јуна.

Нови Сад, 22. март 2016. године