Читај ми

ОДРЖАН САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ЕВРОПСКЕ БАНКЕ ЗА ОБНОВУ И РАЗВОЈ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са сарадницима, односно са замеником градоначелника Срђаном Кружевићем, члановима Градског већа Владимиром Стојковићем и Милорадом Радојевићем, као и са шефом Канцеларије за локални економски развој Гораном Сечујским, одржао састанак у Градској кући са представницима Европске банке за обнову и развој, на челу са директором Даниелом Бергом, и банкарима Јеленом Целенковић и Марином Јукић.

Градоначелник Милош Вучевић је нагласио да овај сусрет представља наставак разговора на многобројне започете теме на претходном састанку, а да је циљ данашњег заседања конкретизација даље сарадње.

Представници Европске банке за обнову и развој истакли су да је ова посета Новом Саду само наставак успешно започете сарадње, и осврнули се на претходно одржан састанак са градским челницима у марту месецу текуће године.

Теме које су започете у претходном периоду, а о којима се конкретније говорило данас у Градској кући биле су везане за јавну расвету у граду, за унапређење енергетске ефикасности у ЈП СПЦ „Војводина“ (СПЕНС), као и за област јавног превоза, а разматране су и друге теме у вези са финансирањем инфраструктурних пројеката града.

Саговорници су се споразумели да ће Европска банка за обнову и развој заједно са Градом Новим Садом у наредном периоду формирати пројектне тимове који ће искључиво бити у функцији подршке за изналажење најбољег модела за пројекат јавне расвете, као и за питања у вези са ЈГСП „Нови Сад“ и ЈП СПЦ „Војводина“.

Градоначелник Милош Вучевић и делегација Европске банке за обнову и развој изразили су задовољство због конкретно изнетог плана за даље поступање у правцу реализације тих пројеката, и нагласили да је већ успешна сарадња сада на корак ближе свом остварењу захваљујући спољној сарадњи и отворености за партнерство.

Нови Сад, 7. јул 2016. године