Читај ми

ОДРЖАН САСТАНАК ГРАДОНАЧЕЛНИКА НОВОГ САДА И МИНИСТРА КУЛТУРЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састаo се са Министром културе и информисања Братиславом Петковићем са којим jе разговараo о актуелном стању у области културе као и сарадњи градске управе са ресорним министраством.

- Велико ми је задовољство што је министар културе у посети Новом Саду и што ћемо имати прилику да разговарамо о важним темама из те области. Жеља нам је да успоставимо интензивну сарадњу, да чујемо од министраства каква су очекивања од Новог Сада када је реч о темама републичког нивоа, али и да разговарамо о иницијативи да наш град постане Европска престоница културе, о културним манифестацијама међу којима је свакако фестивал Егзит – истакао је градоначелник Вучевић напомињући да појављивање медијских спекулација о томе како се наводно доводи у питање опстанак фестивала Егзит, иако је усмерено против актуелне градске, па и републичке власти, ипак највише штете наноси имиџу самог Фестивала код потенцијалних партнера.

Градоначелник и ресорни министар сложили су се да је Егзит бренд Новог Сада и Србије и да ће имати адекватну подршку, а како је министар оценио  раније је било речи једино о транспаретности извештаја о утрошеним средствима, што представља обавезу свих буџетских корисника и не односи се само на фестивал Егзит.

Министар Петковић такође је изразио задовољство због посете Новом Саду истичући да је већ одржао састанак са представницима покрајинске власти у намери да покаже да је култура флексибилнија од политике, и да мора бити спровођена у интересу свих грађана. Он је оценио да Нови Сад има веће шансе од Београда да постане Европска престоница културе, јер је пракса да се та титула углавном не додељује главним градовима земаља које конкуришу, и због тога најавио апсолутну подршку ресорног министарства кандидатури Новог Сада.

Нови Сад, 19. новембар 2012. године