Читај ми

ОБЈЕКАТ ДОМА ЗДРАВЉА НА ЛИМАНУ БИЋЕ НАЈМОДЕРНИЈИ У СРБИЈИ

Уговор о извођењу грађевинских радова на реконструкцији, санацији и адаптацији зграде Дома здравља „Нови Сад“на Лиману 4, закључен је крајем децембра 2019. године, а радове финансирају Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије и Град Нови Сад. Радове су данас обишли градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и председник Покрајинске владе Игор Мировић.

- На пролеће следеће године грађани ће имати најмодернији објекат дома здравља у целој Србији. Градимо нову амбуланту на Адицама, едукативно-репродуктивни Центар у Алмашкој улици, а после објекта на Лиману, следи реконструкција објекта на Новом насељу. Када се Република, Покрајина и Град удруже, постижу се изванредни резултати, јер успевамо да реализујемо огромне и значајне пројекте. Очекујем да директор Дома здравља „Нови Сад“ и његови сарадници унапреде систем заказивања прегледа, да људи не чекају у редовима. Не желимо редове нигде у Новом Саду, људи треба да добију најквалитетније услуге и здравствену заштиту, а Град је на располагању свима за подршку – нагласио је градоначелник Вучевић.

Игор Мировић је изјавио да се у последњих неколико месеци показало да је здравствена заштита најважнији систем у нашој земљи, те да су овакве инветсиције неопходне.

- Заједничким снагама реконструисали смо бројне клинике и здравствене установе. Наредне недеље почеће да функционишу абдоминална клиника и клиника за гинекологију, успели смо те радове да завршимо у кратком року. У јулу треба да уследи почетак радова на Каменици 3, а морамо се борити за почетак радова на реконструкцији болница у Војводини, за већину тих објеката имамо грађевинске дозволе. Ускоро ћемо дати 500 милиона динара за опрему у систему здравствене заштите, а само медицинске сестре и техничари су кумулативно добили више од 25 посто повећања зарада у овој години. Тај тренд ћемо наставити, као што је дефинисао председник Србије – истакао је Мировић.

Површина објекта на Лиману је 9.294 м², а у њему ради укупно 362 здравствена радника и сарадника. Објекат у који није значајно улагано од његове изградње, пре готово пола века, потребно је било из хигијенских, безбеденосних и функционалних разлога у потпуности реконструисати. Носилац посла је „Бобар Бешка“ д.о.о. са седиштем у Новом Саду, цена свих радова који су предмет уговора износи 826.675.095,00 динара са ПДВ-ом, а рок за завршетак је април 2021. године. Дом здравља „Нови Сад“ је организовао све службе, да у време реконструкције не буде поремећен континуитет у пружању здравствене заштите нашим суграђанима који су правовремено обавештени где су пресељене.

Нови Сад, 13. јун 2020. године