Читај ми

ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕТЕТА У НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за образовање Милан Ђукић примио је представнике ђачких скупштина новосадских основних школа и учитеље задужене за рад Дечјих савеза у свечаној сали Градске куће поводом обележавања Међународног дана детета.

Представници предшколске установе "Радосно детињство" отворили су овај догађај припремивши кратак музички програм, након чега је уследила додела награда. Том приликом Милан Ђукић доделио је награде за најактивнији Дечји савез, учитеље који су заслужни за успех својих ђака, као и за најмлађе новосадке ликовне уметнике који су били најуспешнији на међународним такмичењима.

- Данас је Међународни дан детета када посебну пажњу треба да посветимо деци. Међутим, ми свакодневно имамо обавезу да деци омогућимо слободно и пажњом обележено детињство. Поздрављам сваку иницијативу која се тиче удруживања ђака у савезе и скупштине, јер се заједничким снагама, уз помоћ добрих наставника и учитеља стиже до постављених циљева. Желим Вам да увек имате високо постављене циљеве и честитам на наградама најактивнијим члановима Дечјег савеза и другим ученицима. - обратио се присутним ђацима и учитељима Милан Ђукић.

Члан градског већа за образовање најавио је покретање иницијативе за формирање алумни клубова, односно клубова бивших ученика и истакао да такво умрежавање може да буде добар пример генерацијама које су пред нама како могу да учине нешто за своју школу и учествују у њеном животу.

Нови Сад, 7. октобар 2009. године