Читај ми

НОВОСАДСКА ТОПЛАНА СПРЕМНА ЗА ГРЕЈНУ СЕЗОНУ

Уочи почетка грејне сезоне у Новом Саду градоначелник Милош Вучевић обишао је  Топлотни извор ''Запад'', а том приликом представљени су најважнији резултати рада ЈКП ''Новосадска топлана'' на модернизацији техничког система и реконструкцији вреловодне мреже у текућој години. Градоначелник Вучевић нагласио је да је то предузеће апсолутно спремно за предстојећу зиму и да ће, према извештајима које је добио, Новосађанима бити обезбеђено најквалитетније грејање без повећања цене.

- Подсећам да смо у претходном периоду појефтинили цену грејања за готово 10 посто у односу на прошлу сезону. ЈКП ''Новосадска топлана'' је пословала позитивно, уплатила је добит и у градски и у републички буџет, а од следеће године ни динара из градског буџета неће бити издвојено за то предузеће. Одговорним радом и добром пословном политиком ове године ЈКП ''Новосадска топлана'' је уложила у капиталне инвестиције милијарду и 150 милиона динара, а само 60 милиона je добилo од Града, што је дупло више него прошле године. Ова фирма је пре неколико година имала око четири милијарде динара губитка, а данас има позитивно пословање, снижену цену и највише инвестира од свих градских комуналних предузећа. На предлог ''Новосадске топлане'' измењена је градска одлука па ће од сада Топлана финансирати све подстанице и прикључке, и неће бити оптерећени ни инвеститори ни грађани – истакао је градоначелник и похвалио раднике и руководство предузећа за изванредне резултате.

Директор ЈКП ''Новосадска топлана'' Добросав Арсовић рекао је да је то предузеће, поред два појефтињења цена, прошлу годину завршило са 833 милиона динара добити, и да већ пар година не користе текуће субвениције Града.

- Радимо за добробит свих грађана, контролишемо све процесе да би грејање било што боље. Замолио бих грађане за стрпљење у наредна три дана, док су топле пробе, а од понедељка креће грејна сезона и ко год буде имао проблема може да се јави нашим службама, па ће сви случајеви бити решавани – казао је Арсовић. Он је такође поменуо да је уговорена изградња новог котла на Топлани исток од 60 мегавата, да ће бити рађена когенерација на Топлани југ од четири мегавата и аутоматизација подстаница, те да је вредност тих инвестиција, које такође самостално финансирају, око милијарду динара.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић захвалио је Новосађанима што редовно измирују своје обавезе доприносећи тако побољшању система грејања уз снижавање цене, а директор Арсовић најавио је да ће ускоро све површине где су извођени радови Топлане бити доведене у претходно стање.

Нови Сад, 6. октобар 2017. године