Читај ми

НОВИ СЕМАФОР У ВЕТЕРНИКУ НА ТРЕПТАЧУ

Новоизграђени семафор на раскрсници Новосадског пута и улице Нова 1 у (код Шкода сервиса) у Ветернику од понедељка, 1. новембра 2021. године, биће у пробном раду, на жутом трептачу.

Семафоризацијом ове раскрснице омогућено је  ефикасније одвијање саобраћаја, a нарочито безбеднији прелазак пешака и бициклиста преко Новосадског пута, саобраћајнице са изразитим интензитетом саобраћајних токова.

Раскрсница је, сем светлосним сигналима, опремљена и додатном опремом у виду дисплеја за приказивање преосталог времена до појаве зеленог светла за пешаке, тастера за пешаке и детектора најаве возила из споредних праваца. Како би се обезбедило несметано кретање особама са инвалидитетом, деци и старим особама, у зони раскрснице формирани су нови пешачки прелази са плочама водиљама и тактилним плочама, као и нове бициклистичке стазе у нивоу постојеће коловозне конструкције.

За изградњу овог семафора издвојено је 12 507 120 динара, а након пробног периода, семафор ће бити пуштен у редован рад.

Апелујемо на возаче да повећају опрезност и додатно обрате пажњу на новопостављени семафор, с обзиром на то да је предметна раскрсница до сада била обележена само хоризонталном сигнализацијом.

Нови Сад, 29. октобар 2021. године