Читај ми

НОВИ САД БОГАТИЈИ ЗА 5 НОВИХ ГРАДСКИХ АУТОБУСА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, члан Градског већа за саобраћај Немања Вукчевић и директор ЈГСП Нови Сад Милан Балаћ присуствовали су представљању пет нових аутобуса градског превозника, а у оквиру промотивне вожње новосадским улицама.

- Јавни превоз је један од виталних система Града од изузетног значаја за функционисање свакодневног живота. Наш циљ је да унапредимо стање у тој области, и да Новосађани имају ефикасан и комфоран превоз. Куповином ових пет модерних возила која су прилагођена еколошким стандардима али и особама са инвалидитетом, за корак смо ближе том циљу. Добро уређен градски превоз значи мање гужве у саобраћају, очување животне средине али и једнаку доступност свим грађанима – нагласио је градоначелник Милош Вучевић и додао да ће Град наставити да подржава рад овог предузећа како би у будућности имали савремен и максимално учинковит јавни превоз.

Аутобуси марке Iveco Citelis су соло, климатизовани, нископодни и користе природни гас. Располажу  местом за особе са инвалидитетом као и рампом која омогућава њихов несметан улазак.
Према речима директора ЈГСП вожња на природни гас је дупло јефтинија од вожње на дизел гориво, а како је навео аутобуси  задовољавају највише стандарде безбедности у саобраћају. Вредност ове инвестиције Града у возни парк градског првозника је милион и сто хиљада евра без ПДВ-а.

Како је подсетио ресорни члан Градског већа Немања Вукчевић позната је и научно доказана чињеница да коришћење јавног превоза доприноси здрављу корисника јер подразумева активан живот, а посебно је важно да се на тај начин смањује број других учесника у саобраћају што значи већу безбедност.

Нови Сад, 19. новембар 2012. година