Читај ми

НОВА ВОЗИЛА ЗАВОДУ ЗА ХИТНУ МЕДИЦИНСКУ ПОМОЋ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват присуствовали су предаји три санитетска возила за ургентне екипе,  путничког возила за превоз пацијената на дијализу и теренског возила, Заводу за хитну медицинску помоћ за чију набавку је средства обезбедио Град Нови Сад.

- Град Нови Сад је за подршку Заводу за хитну медицинску помоћ ове године из буџета издвојио 19 300 000 динара за набавку три санитетска возила за хитне интервенције са најмодернијом опремом према стандардима Европске уније, затим, за једано комби-возило за пацијенте који иду на дијализу и за теренско возило које је потпуно прилагођено случају вожње у лошим временским условима, јер омогућава лакши прилаз пацијентима који се налазе у теже приступачним приградским насељима. Град континуирано и конкретно помаже и издваја значајна новчана средства за пружање квалитетне здравствене заштите нашим суграђанима и на то сам поносан. И увек ћу доћи да видим како је потрошен новац из буџета Града Новог Сада, а могу само да похвалим Градску управу за здравство која је ове године извршила квалитетно опремање многобројних установа здравствене заштите, уз рационалан и економичан утрошак средстава – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват похвалио је менаџмент Завода за хитну медицинску помоћ који поред тога што води рачуна о здрављу суграђана, води рачуна и о рационалној потрошњи средстава.

- Наредне године ће још два возила реаномобила бити купљена за Завод, за шта су средства већ издвојена, а тиме ћемо још више обновити возни парк који ће свакако допринети ефикаснијем пружању ургентне здравствене заштите Новосађанима – рекао је проф. др Хорват.

Директор Завода за хитну медицинску помоћ др Богдан Живановић рекао је да је од 2012. године када је именован за директора, Завод био у врло лошем стању, да се возила нису одржавала како треба и да је опрема била застарела и није се обнављала на време.

- После три године можемо да кажемо да је најстарије ургентно возило које се креће улицама града из 2013. године, а све захваљујући домаћинској економији коју спроводи тим људи из Завода уз велику подршку градоначелника и Градске управе за здравство – рекао је директор Живановић истакавши да је набавком возила значајно скраћено време доласка до пацијента.

Нови Сад, 11. децембар 2015. године