Читај ми

Нова окретница на Клиси

 

У саобраћај је пуштена нова окретница линије број 1 на Клиси, изграђена у продужетку Пролетерске улице. Изменом окретања аутобуса дошло је и до измене трасе линије 1 на Клиси, тако да аутобуси од 29. јула 2016. године саобраћају на следећи начин:

- окретница „Штранд“, Фрушкогорска улица, Булевар цара Лазара, Стражиловска, Улица Жарка Зрењанина, Булевар Михајла Пупина, Успенска, Улица Јована Суботића, Кисачка, Сентандрејски пут, Пролетерска улица (Др Мирка Стојаковића).

До изградње нове окретнице дошло је због тога што је на месту окретања линије број 1 (Лиман 1 - Центар - Клиса „затвор“) изграђен прикључак са Булеваром Европе, чиме је онемогућено окретање и саобраћање аутобуса. У сарадњи са Градском управом за саобраћај и путеве и ЈП Завод за изградњу града Новог Сада изграђена је нова окретница у Пролетерској улици, са друге стране Булевара Европе (насеље Горње ливаде). Безбедан прелазак аутобуса ЈГСП „Нови Сад“ преко Булевара Европе обезбеђује семафор који је постављен на поменутој локацији.