Читај ми

ПОЧЕЛО НОВОСАДСКО ДЕЧЈЕ ЛЕТО

Члан Градског већа за културу мр Андреј Бурсаћ отворио је Новосадско дечје лето на купалишту "Штранд", које организује Дечији културни центар, под покровитељством Града Новог Сада.

- Нашој деци морамо да обезбедимо услове да квалитетније проводе слободно време како би их научили позитивним вредностима, и извели на прави пут. Организацијом културних манифестација за најмлађе улажемо у светлију будућност наше деце, па тако и свих нас - истакао је члан Градског већа за културу мр Андреј Бурсаћ

Пројекат Новосадско дечје лето 2011. представља одговор на потребе како деце тако и родитеља да се креативни садржаји који се нуде током школске године, продуже и понуде деци током лета. Новосадско дечије лето ће трајати до 31. августа, а према речима Северине Простран Милетић, председнице Фондације "Деци на дар", која је један од координатора манифестације, деца ће током 72 дана моћи активно да учествују у 147 програма.

У манифестацији Новосадско дечје лето учествују Дечји културни центар, Галерија Матице српске, Музеј Војводине, Библиотека града, Музеј града, Културни центар, Народни универзитет "Божидар Аџија", Мини клуб, Капуера Академија, Дечја Фантазија, Старли, Education Association (EA), Удружење за ликовни развој и едукацију и Центар за ликовно васпитање деце и омладине Војводине.

Нови Сад, 21. јун 2011. године