Читај ми

ОТВОРЕН РЕЦИКЛАЖНИ ЦЕНТАР У ШКОЛИ „МИЛАН ПЕТРОВИЋ“ - Велико пролећно спремање Новог Сада 2011-

Акцији „Велико пролећно спремање Новог Сада 2011“ придружила се и ШОСО „Милан Петровић“ која је у објекту основне школе у присуству заменице начелнице Градске управе за заштиту животне средине Драгице Бранковић промовисала свој Рециклажни центар у организацији Радног центра школе и компаније „Божић и синови“. Наиме, уз подршку Града Новог Сада и Покрајинског секретаријата за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине званичним отварањем „Рециклажног центра“ настављена је сарадња са компанијом „Божић и синови“ из Панчева.

- У току је акција Велико пролећно спремање Новог Сада која је започета прошле године на иницијативу градоначелника, а ми смо поносни што су Новосађани наставили традицију и што се ове године и сами интересују на које начине могу да допринесу уређењу своје животне околине. Пројекат рециклажног дворишта за електронски отпад је веома користан за Новосађане који од сада имају могућност да своје старе компјутере и друге апарате доносе у објекат ове школе. У наредних месец дана биће много других акција и програма едукације и зато је битно да се што више људи укључи и да сваки гађанин има заједнички циљ за унапређење екологије, а следи наставак озелењавања града. - рекла је Драгица Бранковић из Градске управе за заштиту животне средине.

Свечаној промоцији присуствовали су и начелник одељења Министарства просвете за Јужнобачки округ Петар Виђикант, инспектор заштите животне средине Мирослав Берковић у име Покрајинског секретаријата за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине, директорица ШОСО “Милан Петровић” Славица Марковић. и Никола Егић - генерални директор компаније “Божић и синови” која је задужена за даље третирање и рециклажу електронског отпада.

У оквиру промоције, дељени су флајери који својим садржајем детаљно информишу грађане о постојању рециклажног контејнера за одлагање електронског и електричног отпада (бесплатна Еко линија 0800 333 033), а промовисана је и акција „Отпад донеси, поклон однеси“. У оквиру те акције, грађани могу од 15 до 18 часова у објекту школе у Улици Браће Рибникара 32, да доносе расходоване компјутере, мониторе, тастатуре, кухињске апарате, каблове, батерије, телевизоре, климе и други електронски отпад у еко контејнер у двориште школе „Милан Петровић“, а сваки доносилац отпада добиће захвалицу од рециклираног папира и биоразградљиву кесицу за паковање семена за садњу.

Нови Сад, 9. мај 2011. године