Читај ми

ОПРЕМА ЗА ФИЗИКАЛНУ ТЕРАПИЈУ ШКОЛИ „МИЛАН ПЕТРОВИЋ“

Члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ и члан Градског већа за образовање Милан Ђукић присуствовали су уручењу опреме за физикално рехабилитациони блок за ученике са инвалидитетом који ће бити смештен у новој школској згради Школе за основно и средње образовање „Милан Петровић“. Демонстрацији рада на справама за терапију деце са инвалидитетом као и промо филму о новој згради школе у којој ће се нова опрема користити, присуствовали су и Раде Војиновић, члан Извршног одбора „Hypo Alpe Adria bank a.d.“ као представник донатора, и Дејан Маринковић, шеф Народне канцеларије која је посредовала у обезбеђивању донације.

- Град Нови Сад је и у овим тешким условима нашао разумевања за велику инвестицију као што је изградња новог школског објекта Школе за основно и средње образовање „Милан Петровић“ у чију изградњу је до сада уложено више од 450 милиона динара. Како је Град самостално финансирао целокупан пројекат преко ЈП „Пословни простор“, веома нам је драго да се успешне компаније попут банке „Hypo Alpe Adria“ понашају социјално одговорно и на тај начин много помажу у финализовању радова на опремању школе – рекао је члан Градског већа проф. др Кираљ.

- Изградња нове школе је од великог значаја за град и целу земљу, али и за читав регион. Међутим, оно што је од највећег значаја јесте да свако дете са посебним потребама које похађа школу буде у могућности да изрази све своје потенцијале, а савремена и адекватна опрема је један од начина за остварења тог циља. Уз помоћ опреме коју је школа купила захваљујући високо социјално одговорној компанији „Hypo Alpe Adria banк“ деца ће имати значајно боље услове за свакодневне задатке и психофизички развој – рекао је члан Градског већа Милан Ђукић.

Нови објекат школе у изградњи налази се на углу улица Бате Бркића и Сељачких буна, а усељење је планирано у септембру 2011. године. Школа односно Центар за едукацију, радног и сервисног центра са домом за омладину са тешкоћама у развоју, ће поред специјализованих кабинета и сала, сале за физичко васпитање, спортског терена на отвореном, вишенаменске сале, базен за хидротерапију, специјализоване кабинете, сада поседовати и квалитетно опремљену салу за кинези терапију која је донација банке „Hypo Alpe Adria“ уз посредовање Народне канцеларије председника Републике.

Нови Сад, 15. април 2011. године