Читај ми

ОДРЖАНА АКЦИЈА 'КАКО РАСТЕ ДРВО'

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић заједно са ученицима трећег разреда засадио је дрво у дворишту ОШ Светозар Марковић – Тоза, а у оквиру акције "Како расте дрво" коју реализују организација "Зелени круг" из Бачког Петровца и редакција часописа "Еко лист".

- Данас смо симболично засадили једно дрво, а за ову школу обезбеђено је 50 садница и то је велика помоћ Фонда за заштиту животне средине и надлежног министарства. Наш град има јако мало зеленила свега 5,6 посто, а треба да буде више од 20 процената, и ово је најбољи начин да тежимо ка том циљу. Поред садње новог дрвећа треба и да чувамо постојеће, јер пренасељеност не можемо да решимо али можемо да унапређивањем зеленила допринесемо чистијем ваздуху. Надам се да ће ово бити година када ћемо засадити највише дрвећа, и од еко динара, а и уз подршку, какву смо добили од Фонда – рекао је градоначелник Павличић.

Циљ акције, која се реализује под покровитељством републичког Фонда за заштиту животне средине, а у оквиру које је већ засађено око две и по хиљаде садница, је да се подизањем нових засада и стварањем новог пејзажног амбијента у школама, уз активаност ученика, допринесе развоју еколошке свести код деце.

Нови Сад, 13. април 2011. године