Читај ми

ЕФИКАСНА ГРАДСКА УПРАВА У ИНТЕРЕСУ ГРАЂАНА

На ванредној конференцији за новинаре која је данас одржана у Градској кући градоначелник Новог Сада Игор Павличић поручио је да се убудуће неће толерисати непоштовање политике Градског већа од стране појединих чланова владајуће коалиције.

- Били смо сведоци да су прошлог петка на Скупштини града поједини чланови владајуће коалиције гласали против одређених одлука Градског већа, а било је и неколико прекида, међутим седница је на крају ипак успешно оконачана. Желим да пошаљем поруку јавности да такво понашање неће бити толерисано. Не може се истовремено бити и власт и опозиција, не може се не гласати за поједине једногласно усвојене предлоге Градског већа, на Скупштини града, а бити део владалуће коалиције. Од прве наредне Скупштине, оне странке које се буду тако понашале, сносиће последице на тај начин што ће, уколико нису спремни да спроводе политику Градског већа, бити смењени директори и функционери које предлаже Градоначелник и Градско веће – рекао је градоначелник.

Градоначелник Павличић нагласио је да Новом Саду предстоји реализација великих инвестиција и планова који треба да буду круна свега што је урађено у претходном периоду, те да није спреман да сноси одговорност због било чијег политиканства и личне промоције, и закључио да се политика Града води на Градском већу, тако да су сви остали дужни да је спроводе.

Нови Сад, 7. април 2011. године