Читај ми

ЈВП „Воде Војводине“ домаћин Међународног волонтерског кампа

Међународни волонтерски камп на Инфо-центру парка природе Јегричка, на којем ће учествовати 15 волонтера из 8 земаља, почиње у понедељак, 15. и трајаће до 25. августа. Организатор и домаћин овог кампа је ЈВП „Воде Војводине“, које ће у сарадњи с Младим истраживачима Србије угостити волонтере у Темерину.
Радове на уређењу едукативне стазе, дуге 3,5 km уз десну обалу Јегричке, од Инфо-центра „Јегричка“ до осматрачнице за птице и фарбање експоната брода из филма „Рани Мраз“, обављаће волонтери из Шпаније, Белгије, Грчке, Кореје, Јапана, Француске, Словеније и Немачке. Уређење подразумева картирање стазе, чишћење од инвазивних врста, уклањање дела жбунасте вегетације, а такође је планирано и постављање инфо-табли.

ЈВП „Воде Војводине“ обезбедиће камперима смештај, храну, здравствену и безбедносну заштиту, као и пропратне садржаје који ће омогућити гостима из иностранства да се упознају са Војводином. Волонтери ће имати прилику да виде водопривредне објекте на Тиси и Хидросистему ДТД, као и да обиђу Нови Сад, Суботицу, Сремске Карловце и Темерин.

Уколико се предвиђени радови обаве пре времена, камп лидери ће учесницима дати нове обавезе. Волонтери би у том случају требало да уређују главне прилазне стазе Инфо-центру и да направе мали дрвени мост.