Читај ми

МУЗИЧКА ОМЛАДИНА НОВОГ САДА- „Mariachi Los Caballeros“

Ансамбл који је више пута позиван на Међународни маријачи и чарерија сусрет у Гвадалахари, где је наступао с најугледнијим мариачи саставима света, као што су “Mariachi Vargas de Tecalitlán”, “Mariachi de América” i “Los Camperos de Nati Cano” и био проглашен "великим открићем" у тамошњим медијима наступа на Новосадском музичком лету!

понедељак, 15. август 2011.
врт Средњошколског дома (Николајевска 1) 21,00 часова

LOS CABALLEROS MARIACHI (Хрватска)

*Информације и продаја улазница у Музичкој омладини Новог Сада (Католичка порта 2/II, тел. 021 452 344) радним данима од 8,00 до 14,00 часова, путем wеб сајта МОНС (www.muzickaomladina.org), као и два сата пред почетак концерта на месту одржавања програма.
цена улазнице: 500,00 динара

**у случају лошег времена програм ће се одржати у Синагоги, с почетком у 21,00 часова!

Mariachi Los Caballeros
„ Mariachi Los Caballeros “ први пут јавно наступају у априлу 1998. у "Кино клубу Загреб", а убрзо потом снимају и свој први албум Fiesta Mexicana за издавачку кућу “Aquarius Records” и приређују успешан концерт у дворани Хрватског глазбеног завода у Загребу. Недуго после оснивања, „ Mariachi Los Caballeros“ приређују концерте не само у Хрватској, већ и у Немачкој, Италији, Словачкој, Словенији, Аустрији и Мађарској, и то најчешће на данима мексичке културе у организацији мексичких амбасада тих земаља. Приређивали су самосталне концерте у Концертној дворани "Лисински", у театрима Ријеке, Пуле и Вараждина. Остварили су неколико ЦД издања, а за америчку ТВ мрежу Пи-Би-Ес снимили су документарни филм Mariachi: the Spirit of México с чувеним тенором Пласидом Домингом, као продуцентом и наратором. Такође су наступали с још једним славним светским тенором, рођеним Мексиканцем, Рамоном Варгасом – на Дубровачким летњим играма и у Интернационалном центру у Бечу. Након снимања једног од концерата у "Лисинском", под сопственом издавачком етикетом „ Loco Artis “ издају компактни албум En Vivo који наилази на бројне позитивне реакције, како јавности, тако и критичара. Такви уживо снимљени албуми су иначе врло ретки у свету мариачи музике.
„ Mariachi Los Caballeros“ наступали су и с прослављеном хрватском виолончелисткињом Моником Лесковар. Више пута су гостовали у Бечу и Барселони, где се сврставају међу најзапаженије учеснике традиционалне Недеље мексичке културе.