Читај ми

НАГРАДА ПОЛИЦАЈЦИМА ЗА СПАШАВАЊЕ ЖИВОТА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и начелник Полицијске управе Нови Сад Синиша Радаковић уручили су награде полицајцима Зорану Новаку и Милану Стаменковићу који су спасили живот суграђанки, извукавши је из реке Дунав.

- На предлог начелника Полицијске управе Нови Сад донео сам одлуку о новчаном награђивању двојице полицијских службеника полицијске станице у Петроварадину, за акцију спашавања људског живота. Почаствовани смо што у нашем граду имамо полицајце који су правовремено реаговали, и спречили губитак једног људског живота. Зоран Новак је, пре овог случаја, већ два пута спашавао људске животе, и захваљујем му се на таквој пожртвованости и посвећености послу. Млађе колеге од њега имају много да науче – истакао је градоначелник Милош Вучевић.

Полицајци су награђени са по 40 000 динара, а градоначелник се захвалио и начелнику ПУ, оценивши да је стање безбедности у Новом Саду у 2015. години побољшано. Како је рекао то показују статистички подаци, али и субјективан осећај грађана.

- У граду са 400 000 становника увек има нежељених догађања, али Полиција ради све квалитетније и максимално одговорно, па су помаци видљиви, и мора се наставити тим путем – нагласио је градоначелник Вучевић.

Према речима полицијског службеника Зорана Новака, полицајци су реаговали одмах по добијању дојаве, и брзом и ефектном акцијом успели су да спасу живот. Истог дана, у понедељак, 30. децембра, у Врбасу полицајци Предраг Дубак и Боривоје Дакић такође су спасили жену која се давила у Јегричкој реци.

Нови Сад, 4. децембар 2015. године