Читај ми

МИНИСТАРКА ОМЛАДИНЕ И СПОРТА СНЕЖАНА САМАРЏИЋ-МАРКОВИЋ У ПОСЕТИ НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић примио је министарку омладине и спорта Снежану Самарџић-Марковић са којом је разговарао о унапређивању сарадње тог министарства и Града Новог Сада. Састанку су присуствовали и заменик градоначелника др Саша Игић, члан Градског већа за спорт и омладину Александар Кравић и државни секретар Славиша Златановић.

- Неколико успешно реализованих великих спортских манифестација је иза нас, а данас смо овде како бисмо разматрали догађаје који град Нови Сад на пољу спорта очекују у будућности. Ближи нам се Европско првенство у рукомету које ће бити одржано 2012. године, па ћемо разговарати о припремама за тај велики догађај, као и о улагањима у спортске објекте. Желимо заједно са Министарством за спорт и омладину да унапредимо услове за развој спорта у нашем граду и да учврстимо моделе наше сарадње. - изјавио је градоначелник Игор Павличић.
 

Министарка Самарџић-Марковић изразила је задовољство што је у билатералној посети Граду Новом Саду и захвалила се градским властима на одличној организацији претходних спортских манифестација, као и Новосађанима што су били добри домаћини на тим догађајима.

Када се Србија нађе у улози домаћина Европског првенства у рукомету 2012. године, биће промовисани и градови домаћини, а и рукомет ће као спорт доживети велику популаризацију. Војводина има пуно изванредних спортиста који су могући кандидати за Олимпијске игре у Лондону 2012, а како је тај термин веома близу треба реаговати правовремено да би се помогло кандидатима у што бољој припреми. - изјавила је министарка омладине и спорта Снежана Самарџић-Марковић.

Током боравка у Новом Саду, министарка Марковић, у друштву потпредседника Извршног већа Војводине Бориса Барјактаревића, заменика градоначелника др Саше Игића, председника ватерполо клуба „Војводина“ Данила Икодиновића и директора предузећа „Европско јуниорско атлетско првенство 2009“ Стевана Зорића, посетила је и Спортско пословни центар „Војводина“. Приликом посете она је нагласила да СПЕНС представља национални спортски ресурс, у који је потребно инвестирати, не само у грађевинском смислу, него и у људске капаците и такмичарске програме.

Нови Сад, 4. новембар 2009.