Čitaj mi

ZAVRŠENA NOVOSADSKA LIGA MLAĐIH KATEGORIJA U KOŠARCI

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar prisustvovao je finalnoj utakmici Novosadske gradske košarkaške MK lige 2015/2016. Tom prilikom dodelјene su medalјe najuspešnijim ekipama u kategorijama mlađih pionira.

- Jedan od najznačajnijih sportskih događaja u Novom Sadu svakako je Liga mlađih kategorija u košarci u okviru koje se preko 1500 dece takmiči već treću godinu za redom, besplatno koristeći kapacitete SPC „Vojvodina“. Grad Novi Sad je prepoznao značaj ovog takmičenja i nastaviće da ga podržava posredstvom Gradske uprave za sport i omladinu. Naš cilј je da kod dece razvijamo lјubav prema sportu i rekreaciji od malih nogu i da što više mladih lјudi usmerimo ka zdravom životu. Čestitam najuspešnijim ekipama i svoj deci koja su učestvovala u košarkaškoj ligi. Želim im još mnogo uspeha u dalјem trenirannju i da osvoje mnoštvo medalјa na budućim takmičenjima - izjavio je Predrag Svilar.

U okviru Novosadske košarkaške MK lige 2015/2016. koja je počela u oktobru 2015. godine takmičila se 71 ekipa iz Novog Sada i okolnih gradova, odnosno preko 1500 košarkaša i košarkašica, uzrasta od 10 do 15 godina. Novosadsku ligu mlađih kategorija organizuje Okružni košarkaški savez Novi Sad, pod pokrovitelјstvom Grada Novog Sada.

Novi Sad, 22. maj 2016. godine