Čitaj mi

ZAVRŠENA IZGRADNJA DRUGE ETAPE TRAFOSTANICE ''RIMSKI ŠANČEVI''

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je obeležavanju završetka radova na izgradnji druge etape transformatorske stanice 110/20 kV ''Rimski šančevi''. Izgradnjom druge etape transformatorske stanice omogućen je pre svega viši nivo pouzdanosti u napajanju električnom energijom stanovnika i privrednih subjekata u tom delu Novog Sada.

Prema rečima direktora ''Elektrodistribucije Novi Sad'' Bojana Atlagića, ova trafostanica će takođe značajno doprineti smanjenju gubitaka električne energije prilikom isporuke potrošačima, a ukupna vrednost investicije je oko 100 miliona dinara.

- Najvažnije je da ćemo imati stabilnije snabdevanje električnom energijom stanovnika u prigradskim naseljima u ovom kraju, ali i u susednoj opštini Temerin. Međutim, to je takođe i važan potencijal koji nudimo investitorima na ovim lokalitetima, ali i duž Bulevara Evrope. Čestitam ''Elektroprivredi Srbije'' i ''Elektrodistribuciji Novi Sad'' na ovoj investiciji koja mnogo znači i građanstvu i privredi – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Kako je rekao direktor ''Elektrodistribucije Novi Sad'' Bojan Atlagić radove na izgradnji druge etape transformatorske stanice 110/20 kV ''Rimski šančevi'' su izvodili ''Energotehnika Južna-bačka'' iz Novog Sada i Institut ''Mihajlo Pupin'' iz Beograda. Kako je objasnio, ova trafostanica je, po tehničkim rešenjima i po kvlitetu ugrađene opreme, u rangu najsavremenijih evropskih trafostanica tog tipa.

Novi Sad, 24. decembar 2015. godine