Čitaj mi

ZAMENIK GRADONAČELNIKA RAZGOVARAO SA STANOVNICIMA NASELJA PUCKAROŠ I ŠIRINE

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić zajedno sa direktorom JGSP "Novi Sad" Milanom Balaćem posetio je prigradsko naselje Puckaroš  gde su mu stanovnici ovog naselja i naselja Širine predali peticiju za uvođenje linije gradskog prevoza.

- Prigradska naselja Puckaroš i Širine imaju 850 domaćinstava kojima je najbliža autobuska stanica udaljena oko 3 kilometra. Grad će rešiti ovaj problem i realno je očekivati da prve linije budu puštene u proleće, u terminima prilagođenim deci koja idu u školu - izjavio je Borko Ilić i napomenuo građanima da su ulice u ovim naseljima veoma uske i da moraju biti proglašene za jednosmerne, ali i da će zbog prolazka javnog gradskog prevoza ova mesta ući u prioritet čišćenja snega.

Direktor JGSP "Novi Sad" Milan Balać objasnio je da će ovo preduzeće u saradnji sa Upravom za saobraćaj Grada Novog Sada raditi na stvaranju optimalnih uslova kako bi prolazak minibuseva bio moguć, a to podrazumeva popravku asfalta na putevima i određivanje jednosmernih ulica.

Stanovnici naselja Puckaroš i Širine su iskazali veliku zahvalnost na prvoj poseti predstavnika Grada i ukazali na ostale probleme sa kojima se suočavaju. Prema rečima zamenika gradonačelnika Grad je obezbedio 7 miliona za obnovu Malinove škole, a iz budžeta za 2013. godinu biće opredeljena sredstva za nadogradnju vrtića u ulici Jože Vlahovića. Što se tiče pitanja koja se odnose na kanalizaciju, sredstva već obezbeđena i u budućnosti će taj problem i problem snabdevanja vodom biti rešeni jer je stav gradske vlasti da svi građani Novog Sada koji plaćaju porez moraju imati iste uslove za život, a prioritet u ulaganju u infrastrukturu će u narednom periodu imati prigradska naselja.

Novi Sad, 16. novembar 2012. godine